Saturday 10 June 2017

Μεξικάνικο πικάντικο, καυτερούτσικο ρύζι


Αυτό το φαγάκι να το δοκιμάσετε μόνο αν σας αρέσουν τα (αρκετά) καυτερούτσικα πιάτα.
Ο γιος μου τους έχει μεγάλη αδυναμία και για χάρη του ….. καιγόμαστε και οι υπόλοιποι ;-)
Όχι ότι και οι άλλοι άντρες του σπιτιού δεν τα προτιμάνε, αλλά ο πρωτότοκος γιόκας μου λέει όσο πιο καυτερό, τόσο πιο νόστιμο, οπότε ……
Το φαγάκι αυτό ετοιμάζεται πανεύκολα, δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου!
Πάμε να καυτερομαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
300 γρ. ρύζι (κατάλληλο για σπυρωτό ρυζάκι)
300 γρ. λουκάνικα πικάντικα (έβαλα με πάπρικα)
300 γρ. μεξικάνικη καυτερή σάλτσα El Sabor (θα την βρείτε στα Σ/Μ)
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. αρακά κατεψυγμένο
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
2 γεμάτες κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές chilli sauce
ταμπάσκο (κατά βούληση)
Στην πράξη:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φετάκια και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Στραγγίζουμε το καλαμπόκι.
Βράζουμε τον αρακά, τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη, φροντίζοντας να χαμηλώσουμε την φωτιά και να ανακατεύουμε συχνά.
Κατόπιν προσθέτουμε 200 ml νερό, την μεξικάνικη σάλτσα, τον πελτέ, την chilli sauce και όσο ταμπάσκο αντέχουμε.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Εδώ θα κάνω μια παρένθεση και θα σας πω ότι όσες φορές έχω φτιάξει αυτό το φαγητό, δεν βάζω αλάτι. Είχα ξεχάσει να βάλω όταν το πρωτοέφτιαξα, και θεωρήσαμε ότι δεν φαινόταν καθόλου η έλλειψή του. Αν όμως εσείς το προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλατάκι.
Αφού τελειώσει το μαγείρεμα της σάλτσας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε στο περιεχόμενό της τον αρακά, το καλαμπόκι και το ρύζι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν όλα τα υλικά από την σάλτσα.
Δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε ακόμα πιο καυτερό, προσθέτουμε μερικές σταγόνες ταμπάσκο ακόμα και ανακατεύουμε (εγώ σχεδόν πάντα προσθέτω επιπλέον ταμπάσκο, γιατί ποτέ δεν το θεωρεί αρκετά καυτερό ο γιος μου!)
Σερβίρουμε και …. καυτεροαπολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...